Een vliegreis van ruim 17 uur met een dreumes! Part 1!

Een vliegreis van ruim 17 uur met een dreumes! Part 1!

Klaar voor vertrekDaar staan we dan; bepakt en bezakt bij de incheckbalie van Emirates op Schiphol. Onze eerste reis met onze Duncan van 13 maanden. Mensen verklaarden ons voor gek want wie gaat er nou met een baby naar Bali?! Nou, wij dus. Ik snak naar het mooie weer, de vriendelijke mensen, het eten en de sfeer op Bali. Na jarenlang zeuren dat we er heen moesten heb ik mijn vriend zover dat we, na een pittig jaar, af gaan reizen naar Azië. Toen begon voor mij de voorpret. Vluchten checken, hotels vergelijken en onszelf voorbereiden op een lange vlucht met een dreumes.

 

TLC zou makkelijk een nieuwe serie ‘Extreme Preperation’ op me kunnen baseren want ik ben me al weken aan het voorbereiden op deze vliegreis van ruim 17 uur. Voorbereid op alle leuke en minder leuke situaties. Lees: een overvolle luiertas met voedsel, cadeautjes, schone kleren en nog heel veel meer. Met uiteindelijk goede afspraken over de verdeling van de taken zijn we er klaar voor. Bali, here we come!

 

Duncan hangt in z’n nieuwe draagzak nieuwsgierig in het rond te kijken en is heel rustig. ‘Dat belooft gelukkig goeds voor de lange reis’, denk ik nog. Alles is hunky dory tot de dame achter de balie zegt; ’Maar meneer mag niet vliegen vandaag. Zijn paspoort is bij terugkomst, op 3 dagen na, geen 6 maanden geldig.’

 

Dan gaat het even op zwart. Ik heb alles driedubbel gecheckt en weet dat deze regel bestaat. Hoe kan het dat ik me dan alsnog heb misgerekend? Het antwoord is simpel: we zouden eigenlijk eerder vertrekken en daarop is mijn berekening gebaseerd. Toen we uiteindelijk besloten om iets later te vertrekken hebben we er niet meer aan gedacht. Dom, stom, lomp! Natuurlijk kunnen er geen uitzonderingen gemaakt worden en is het dus definitief niet mogelijk dat hij mag vliegen. Daar sta je dan; speciale bassinet-seats op de twee vluchten, een hotel dat al is betaald en geen idee wanneer hij een nieuw paspoort kan krijgen. Mijn vriend is namelijk een Belg die in Nederland woont dus een noodpaspoort op Schiphol behoorde helaas niet tot de mogelijkheden. En nu?

 

We bellen het noodnummer van de Belgische ambassade en na vier keer bellen krijgen we eindelijk iemand aan de telefoon. Je zal maar in de gevangenis beland zijn en ze nemen maar niet op…! Er wordt ons verzekerd dat hij morgen langs kan komen en er direct een paspoort kan worden geregeld. Hij kan de vlucht dus omboeken naar morgen. De dame achter de servicebalie heeft ons al laten weten dat het ons minimaal 360 euro kost om alle vluchten om te boeken én dat we er rekening mee moeten houden dat we sowieso geen bassinet-seats meer tot onze beschikking zullen hebben. We kijken elkaar aan; dit was niet wat we hadden verwacht. We moeten beslissen wat we gaan doen. Blijven we alle drie achter en boeken we de vluchten om tegen die kosten terwijl we niet zeker weten of hij dat paspoort ook echt morgen heeft? Met het risico dat we morgen weer moeten omboeken? We vinden het zonde van het geld en zonde van het verspillen van tijd en de hotelkamer. We hakken dus de knoop door.

 

Ik vlieg vanavond alleen met Duncan.

 

Wordt vervolgd.

2 Comments
 • Magalie

  19 november 2015 at 22:18 Beantwoorden

  Ow jee wat een gedoe en wat een moeilijke beslissing !!! Ben heel nieuwschierig naar deel 2. Wij vliegen over twee weken ook met de Emiraten naar Bali. Houdt m’n hart vast. Benieuwd naar jullie ervaring!

  • Mandy Leenpoel

   19 november 2015 at 22:50 Beantwoorden

   Een goede voorbereiding is het halve werk! Het komt goed, echt! Er komt ook nog een blog met de beste tips voor reizen met een dreumes! Stay tuned!

Post a Comment