Title Image

Mini Mommy-2-be Retreat

De negen maanden van zwangerschap zorgen voor een combinatie van;

  • tijd die heel langzaam gaat; “Wanneer zijn die eerste 12 weken nou eens voorbij?!”
  • grote veranderingen van je lichaam; “Hallo Cup E!”
  • voorbereiding op de belangrijkste taak van je leven; “Geen druk!”
  • iedereen die een mening heeft; “Nee hoor kind, je mag echt geen
  • voorkeur hebben voor een meisje/jongen!” En “Geniet er nog maar even van, straks is je leven voorbij!”
  • een heleboel kosten, overal waar baby of newborn voor staat kost 3x zoveel!
  • tijd die ineens heel snel gaat; “Nog maar 3 weken, ben ik er wel klaar voor?”

 

Doordat in Nederland vrouwen doorwerken tot ergens tussen de 6 en 4 weken voor de uitgerekende datum, begint het ‘genieten’ vaak pas in het zwangerschapsverlof. En die laatste weken? Die vliegen voorbij! Zonde, want de transformatie van vrouw naar moeder, die een vrouw doormaakt tijdens haar zwangerschap, is heel erg bijzonder. Het is fijn en waardevol om hier bij écht stil te staan en te zorgen dat je je zwangerschap bewust meemaakt.

 

Ontspanning is niet alleen goed voor jou tijdens je zwangerschap maar ook essentieel voor het kindje in je buik. Stress en spanningen kunnen de groei en ontwikkeling van je kindje negatief beïnvloeden. Wanneer je tijdens alle trimesters tijd neemt voor jezelf en zorgt voor de broodnodige ontspanning verkleint dat de kans op kwaaltjes, voorweeën en harde buiken. Het zorgt dat je buik een rustige en veilige omgeving voor de baby is.

 

Wanneer je die positieve zwangerschapstest in je handen houdt gaan er honderdduizend gedachten door je heen. Naast (hopelijk) enorme blijdschap voelen veel zwangere vrouwen ook onzekerheid, angst en (lichte) paniek. “Ga ik het wel kunnen, moeder zijn?” en “hoe vind ik de balans tussen vrouw, partner en moeder zijn?”. Het is vrouweigen om dit soort gedachten vooral niet uit te spreken omdat we bang zijn dat dit ons al bij voorbaat een ‘slechte’ moeder maakt. We verklappen je een geheim; bijna elke vrouw heeft deze gedachten tijdens een (eerste) zwangerschap. Het is normaal dat je bij deze grootste verandering in je leven behoefte hebt aan concrete en praktische tips en bemoedigende woorden.

 

De Mommy-2-be-Retreat gaat om tijd voor jezelf en het kindje in jouw buik, echte ontspanning en ruimte voor je vragen en onzekerheden. Wij vieren tijdens deze dagen met jou dit mooie wonder van nieuw leven en leggen je volledig in de watten! Het programma is samengesteld om jou bewust te laten genieten van je zwangerschap, te verwennen en te ondersteunen bij de transformatie van vrouw naar moeder.
Onze yogadocente is gespecialiseerd in zwangerschapsyoga zodat je op een goede, niet belastende manier, met je veranderende lichaam kunt bezig zijn. De ontspanning, gebruik van ademhaling en het bewustzijn dat de yoga met zich meebrengt, komt je in je gehele zwangerschap en bij de bevalling zeker van pas. De zwangerschapsmassages zorgen voor een diep gevoel van ontspanning. Je wordt op een special zwangerschaps- massagetafel gemasseerd waar de uitsparingen voor je buik en borsten ervoor zorgen dat je weer eens comfortabel op je buik kunt liggen.

 

Tijdens de Mommy-2-be-Retreat draait alles om jou en de nieuwe rol als moeder. Lief zijn voor jezelf, steun en liefdevolle intenties van anderen te voelen, helpen je op de reis van het moeder worden. De speciale workshops gericht op de nieuwe rol als moeder, het vinden van de balans en loslaten van oude ballast, helpen je bij de voorbereiding op de belangrijkste taak van je leven. Onze kok kookt heerlijke, biologische gerechten en maakt van elke maaltijd een feest. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de restricties waar een zwangere vrouw (helaas) mee te maken heeft. Verse sappen, fruit, gezonde ‘snacks’ en superfoods, allemaal geselecteerd om je te laten genieten en je zwangere lichaam op de juiste manier te voeden. (Natuurlijk hebben we de nodige FairTrade chocolade in huis om ook voor de nodige verwenmomenten te zorgen!)

 

We verblijven deze week op onze locatie in Zeeland, vlakbij de mooiste stranden van Nederland! Door van omgeving te veranderen kan je alle stress en spanning van werk, (schoon)familie en alles wat ‘moet’ écht even loslaten. Getracht is om de authentieke sfeer van de boerderij te waarborgen zodat men nog precies kan zien hoe de boerderij vroeger heeft gefunctioneerd. De boerderij is sfeervol ingericht met luxe materialen tot een warme, gezellige woon- en leefruimte. Er is voldoende ruimte om gezamenlijk tijd door te brengen en te eten, maar ook om je in alle rust terug te trekken met een goed boek. Alle slaapkamers zijn sfeervol ingericht met twee luxe eenpersoons boxsprings, hotelkwaliteit bedlinnen en handdoeken. In de luxe, sfeervolle boerderij uitgerust met aparte sauna en dompeldouche, grote besloten tuin en 2 open haarden zorgen wij dat jij bewust kan genieten van je zwangerschap en meer klaar voor je nieuwe rol als moeder de retreat weer verlaat.

 

Omgeving

Voor liefhebbers van natuur en strand is er voldoende te doen in de omgeving. Je vindt het uitgestrekte zandstrand van Zoutelande op slechts 4 kilometer afstand. In de omgeving van de locatie zijn verschillende wandelpaden en fietsroutes uitgezet. Langs de duinen is het geweldig fietsen, wandelen en genieten van de rust.
Door de centrale ligging op Walcheren zijn de meeste bezienswaardigheden goed te bereiken. Of je nou een kijkje wilt nemen in de chicste, oude badplaats Domburg, graag gaat shoppen in de prachtige winkelstad Middelburg of het historische stadje Veere wilt bezoeken, mogelijkheden volop.

 

Kosten per persoon
€ 899,-

 

De bovenstaande prijs is per persoon op basis van een gedeelde tweepersoonskamer met een gedeelde badkamer. Op de tweepersoonskamers staan 2x een 1-persoonsbed dus heeft ieder een eigen (losstaand) bed.

 

De meerprijs voor een eenpersoonskamer bedraagt € 225,-
Let op: het aantal eenpersoonskamers is beperkt.
Boekingen geschieden op volgorde van aanmelding.

 

Graag op het aanmeldformulier aangeven welke kamer je wilt reserveren.

 

Inclusief:
✳ 3x overnachting
✳ 3x workshop Zwangerschapsyoga
✳ 1x coachinggesprek
✳ 1x mini Zwangerschapsshoot + 1 foto
✳ 1x workshop van de ‘babyexpert’
✳ 1x zwangerschapsmassage (60 min per massage)
✳ 1x workshop ‘brief aan mijn kindje’
✳ 3x ontbijt, 3x lunch, 3x diner. Maaltijden zijn biologisch
✳ Linnengoed en handdoeken (bedden zijn opgemaakt)
✳ Onbeperkte drankjes zoals thee, koffie, mineraalwater
✳ Fruit
✳ Gebruik van de bibliotheek met verschillende boeken en tijdschriften
over zwangerschap, opvoeding, baby’s, voeding en zelfontplooiing

 

Exclusief:
✳ Vervoer
✳ Reisverzekering
✳ Annuleringsverzekering

 

Groepsgrootte:
Retreats gaan door bij een minimum van 6 deelnemers
Maximaal 10 deelnemers per retreat

 

Om de veiligheid van onze zwangere gasten te waarborgen is deelname aan de retreats mogelijk tot 38 weken zwangerschap. Wij raden onze gasten aan hun verloskundige/gynaecoloog in te lichten over deelname.

 

Naast het bestaande programma bieden we een aantal mogelijkheden aan om de retreat uit te breiden. Zo kan er een extra programma ‘op maat’ worden gecreëerd.

 

Extra bij te boeken:
✳ Personal Styliste
✳ Hairstylist
✳ Extra massages
✳ Extra coachingssessies