Title Image

Mini Mommy&Baby-Retreat

De eerste periode als moeder is prachtig, spannend, wonderbaarlijk en heftig tegelijk. De kennismaking met jouw kindje, het wezentje dat 9 maanden in jouw buik heeft gezeten, brengt veel emoties met zich mee. De kraamtijd is er onder meer om bij te komen van de bevalling, je baby een goede start te geven en met veel trots te presenteren aan het kraambezoek.

 

De eerste weken staan bol van alles dat nieuw is, gebroken nachten en samen met je kindje een ritme ontwikkelen. Wanneer je dat ritme en de ‘gebruiksaanwijzing’ van je kindje gevonden hebt, is het fijn om je ook weer enigszins op jezelf te kunnen focussen. Helaas valt dit vaak samen met de partner weer aan het werk gaat. Tijd voor jezelf, zeker als kersverse moeder, is noodzakelijk om het slaapgebrek en de inspanningen die een pasgeborene met zich mee brengt aan te kunnen. Veel vrouwen vinden het alleen erg moeilijk om zichzelf die tijd te gunnen en de zorg even aan een partner of iemand anders over te laten. Het gevolg daarvan is dat het zwangerschapsverlof vaak voorbij vliegt en de nieuwe moeders voor ze het weten weer aan het werk moeten. Echt genieten is er dan vaak een beetje bij ingeschoten.

 

De Mommy&Baby-Retreat is speciaal samengesteld voor alle nieuwe mama’s die er heel graag even tussenuit willen mét de kleine! Een paar dagen aan de kust, vol verwenmomenten en eigen tijd voor de mama’s en interessante workshops mét de baby’s. Terwijl onze zeer kundige kraamverzorgsters zich over de baby’s ontfermen, hebben de moeders tijd voor een goede yogales, een weldadige massage of een verhelderend coachingsgesprek. Er is zelfs een mogelijk om extra ‘oppas-uren’ bij te boeken om eens lekker te gaan shoppen of een film te pakken! Onze ‘babyexpert’ kan de oren van het hoofd worden gevraagd en geeft tips over babyverzorging, borstvoeding, slaapschema’s e.d.

 

Toen je baby nog veilig in jouw buik zat, werd hij omgeven door warmte. Na zijn geboorte kan hij die warmte en veiligheid missen. Je kunt je baby geruststellen door hem te knuffelen, zachtjes tegen hem te praten, te wiegen of te masseren. Onderzoek heeft uitgewezen dat babymassage heeft een gunstige invloed op o.a. de ontwikkeling van de hersenen, het imuunsysteem en de slaap (dieper). Tijdens de workshop babymassage leer je van onze massagetherapeute hoe je d.m.v. massage je kindje kan helpen te ontspannen en darmkrampjes kunt verlichten.

 

Het oude gezegde over ontzwangeren zegt; ‘9 maanden op, 9 maanden af’. Je wilt graag snel de oude zijn, maar de natuur met haar ‘fijne’ hormonen werkt dit vaak nog even tegen. Daarnaast begint ook het ‘gewone’ leven weer. Je moet weer aan het werk, je partner snakt ook naar wat aandacht en dan is er nog het ‘loslaten’ van de baby. Onze coach helpt je alle zaken op een rijtje te zetten en geeft je handvatten om de balans te vinden tussen moeder, vrouw en partner zijn.

 

Tijdens de Mommy&Baby-Retreat draait alles om jou en je kindje. In de prachtige, luxe boerderij kan je jezelf ontspannen, helpen professionals bij de verzorging van je kindje en heb je echte quality time met je baby. De speciale workshops gericht op de nieuwe rol als moeder, vinden van de balans en ritme voor jullie allemaal, helpen je bij het vinden van een goede work-lifebalance. Als kers op de taart maakt onze waanzinnige huisfotografe een prachtige minifotoreportage van jou en je kindje zodat je een mooi aandenken hebt aan deze heerlijke week! Tijdens deze retreat kookt onze kok heerlijke, biologische gerechten en maakt van elke maaltijd een feest. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met e.v.t. restricties waar vrouwen die borstvoedin geven mee te maken hebben. Verse sappen, fruit, gezonde ‘snacks’ en superfoods, allemaal geselecteerd om je te laten genieten en je lichaam op de juiste manier te voeden.

 

We verblijven tijdens deze retreat op onze locatie in Zeeland, vlakbij de mooiste stranden van Nederland! Door van omgeving te veranderen kan je alle stress en spanning van werk, (schoon)familie en alles wat ‘moet’ écht loslaten. Getracht is om de authentieke sfeer van de boerderij te waarborgen zodat men nog precies kan zien hoe de boerderij vroeger heeft gefunctioneerd. De boerderij is sfeervol ingericht met luxe materialen tot een warme, gezellige woon- en leefruimte. Er is voldoende ruimte om gezamenlijk tijd door te brengen en te eten, maar ook om je in alle rust terug te trekken met een goed boek. Alle slaapkamers zijn sfeervol ingericht met twee luxe eenpersoons boxsprings, hotelkwaliteit bedlinnen en handdoeken. In de luxe, sfeervolle boerderij uitgerust met aparte sauna en dompeldouche, grote besloten tuin en 2 open haarden zorgen wij dat jij uitgerust en meer in balans de retreat weer verlaat.

 

Omgeving

Voor liefhebbers van natuur en strand is er voldoende te doen in de omgeving. Je vindt het uitgestrekte zandstrand van Zoutelande op slechts 4 kilometer afstand. In de omgeving van de locatie zijn verschillende wandelpaden en fietsroutes uitgezet. Langs de duinen is het geweldig fietsen, wandelen en genieten van de rust. Door de centrale ligging op Walcheren zijn de meeste bezienswaardigheden goed te bereiken. Of je nou een kijkje wilt nemen in de chicste, oude badplaats Domburg, graag gaat shoppen in de prachtige winkelstad Middelburg of het historische stadje Veere wilt bezoeken, mogelijkheden volop.

 

Kosten per koppel (moeder plus 1 baby*)
€ 899,-

 

Inclusief:
✳ 3x overnachting
✳ 3x workshop yoga
✳ 2x coachinggesprek
✳ 1x Babyfotoshoot+ 1 foto
✳ Oppas door de kraamverzorgsters tijdens de activiteiten (yoga, massages,
coachingsgesprekken)
✳ 1x massage (60 min per massage)
✳ 1x workshop babymassage
✳ 3x ontbijt, 2x lunch, 3x diner. Maaltijden zijn vegetarisch en biologisch
✳ Babybedje
✳ Linnengoed en handdoeken (bedden zijn opgemaakt)
✳ Onbeperkte drankjes zoals thee, koffie, mineraalwater
* Luiers, luierdoekjes
✳ Fruit
✳ Gebruik van de bibliotheek met verschillende boeken en tijdschriften
over opvoeding, baby’s, voeding en zelfontplooiing

 

Exclusief:
✳ Vervoer
✳ Reisverzekering
✳ Annuleringsverzekering
✳ Babyvoeding

 

Groepsgrootte:
Retreats gaan door bij een minimum van 4 deelnemers
Maximaal 5 deelnemers (moeders) per retreat

Om de veiligheid van onze jongste gasten te waarborgen is deelname aan de retreats mogelijk vanaf 6 weken en tot 18 maanden oud. Moeders die een keizersnede hebben ondergaan mogen deelnemen aan de yoga vanaf 6 weken na de bevalling.

De bovenstaande prijs is per persoon op basis van een eigen tweepersoonskamer met een gedeelde badkamer.

*Moeders met een twee-of drieling betalen een meerprijs van €200,- per baby. Boekingen geschieden op volgorde van aanmelding.

Naast het bestaande programma bieden we een aantal mogelijkheden aan om de retreat uit te breiden. Zo kan er een extra programma ‘op maat’ worden gecreëerd.

Extra bij te boeken:
Personal Styliste
Hairstylist
Extra massages
Extra coachingssessies